11. Fucking Patriot

Titel in originele taal: Fucking Patriot
ISBN-nummer: 978-9055-81685-9
Eerste druk: 2009
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Youri Jigounov
Scenarist: Youri Jigounov

Wanneer de Amerikanen vernemen dat een Islamitische terrorist aan boord van een Russisch Aeroflot toestel richting New York van plan is om een nucleaire bom te laten ontploffen boven de JFK luchthaven van New York besluit de president van de Verenigde Staten om het toestel uit de lucht te laten schieten. Als blijkt dat de CIA verkeerde informatie heeft doorgegeven en er helemaal geen bom aan boord was gaan de poppen aan het dansen. Martin Cox, de minister van Binnenlandse Veiligheid kan de gemoederen bedaren en voert enkele drastische hervormingen door binnen de Amerikaanse veiligheidsdiensten.
Het bleek allemaal opgezet spel van enkele hoge functionarissen en de poppen gaan aan het dansen wanneer Charly Roberts, net voordat hij zelfmoord pleegt, zijn baas Rudy Swenson via een gecodeerd e-mailbericht beschuldigd van deze actie. Hij maakt echter een capitale fout en stuurt het bericht naar Alfa. Als het intern onderzoek naar de zelfmoord het bericht vindt lijkt het erop dat niet Rudy schuldig is aan het neerhalen van het Aeroflot toestel maar wel Alfa.

Alfa wordt dan ook compleet verrast wanneer hij in Boston wordt aangehouden door een handvol CIA agenten. Tylor reageert instictief en weet uit de handen van de agenten te ontsnappen. Hij belt naar zijn baas Jeremy Portland en hoort dan waar hij onterecht van beschuldigd wordt. Hij beseft dat het hele land nu wel op zoek naar hem zal gaan en moet onderduiken. Via zijn oude vriend Raul Vargas alias Miguel Soto kan Alfa tot in Alaska geraken waar zijn vriend hem helpt onderduiken. Waar Alfa niet op gerekend had was dat de CIA ook Sheena liet volgen en als zij ook opduikt in Alaska zou hij wel eens heel snel gevonden kunnen worden.