Piet Pienter en Bert Bibber beleefden hun eerste avontuur in 1951 in Het Vredeswapen. Voor de krant Het Handelsblad tekende Pom daarna nog 8 Piet Pienter en Bert Bibber-verhalen. Voor Pom was deze dagpublicatie een leerschool. Je herkent in deze eerste serie al duidelijk de typische Pom ingrediënten qua humor en scenario.

In 1955 stapte Pom over naar de krant Gazet van Antwerpen. Deze zeer populaire krant bood Pom een groter publiek, meer loon en via haar uitgeverij De Vlijt ook de publicatie van albums. Het eerste verhaal In het Spoor van Sherlock Holmes verscheen als album in 1955.
Pom herwerkte een aantal van de oude Handelsblad-verhalen tot nieuwe verhalen voor zijn nieuwe uitgever. Zoals de meeste strips in de jaren vijftig, werden de Piet Pienter en Bert Bibber-albums in zwart/wit uitgegeven. Pom is daar altijd een grote fan van gebleven en heeft slechts met tegenzin toegestaan dat een aantal herdrukken in kleur werden uitgebracht.

Piet Pienter en Bert Bibber is echt puur leesplezier : 100 % genieten van een goed scenario en een heldere tekenstijl. Piet Pienter en Bert Bibber is geen avonturenstrip, maar een echte actiestrip met heel veel humor. Vanaf de aankondigingsprent word je geconfronteerd met de boeven die onze helden zullen moeten trotseren. Vanaf de eerste pagina's duik je in de actie : een explosieve uitvinding, een stralende meteoor, een brutale bankoverval, een schat aan diamanten!

Haast onmiddellijk raken onze helden betrokken bij de actie en start een lange veldslag met gemene boeven, dwarse politiediensten, louche politici en zakenmensen, machtsgeile dictators en militairen van alle slag. Revoluties, aanslagen, overvallen en vele knokpartijen zorgen ervoor dat de kansen altijd wisselen. Tot uiteindelijk onze helden zegevieren en Knobbel met de eer gaat lopen.

Wanneer de schatrijke Susan opduikt in het eerste verhaal, met haar yacht en haar immense fortuin, gaat een hele nieuwe wereld open voor onze twee jonge Antwerpenaars gekleed in hun eeuwige 'debardeurkes'.
Zij reizen met Susan de wereld rond en begeleiden haar bij bezoeken aan haar internationale bezittingen. Susan heeft immers overal ter wereld bezittingen en die leveren niet alleen geld op maar ook problemen. Als zij Piet en Bert uitnodigt voor een cruise op de Stille Zuidzee, duiken Plakijzerpiraten op. Wanneer er op haar hacienda El Rancho Grande petroleum gevonden wordt zijn de ongure tegenstanders niet te tellen; als zij in Akhabakhadar een flesje benzine voor haar aansteker komt halen, breekt er revolutie uit; wanneer zij een gebrek aan tennispartners heeft laat zij Piet en Bert overvliegen naar het Zuid-Amerikaanse San Doremi. Daar bezoekt zij haar vriend President Tranquila, die gezapig zijn landje bestuurt tot buurland Bombilla in de aanval gaat.

Kumulus, Warwinkel en Snuffel zijn drie geleerden die voor heel wat spannende momenten zorgen in de reeks. Professor Snuffel is archeoloog en gaat met Piet en Bert op zoek naar De Inca-schat der Cordillera en De Diamantmijnen van Koninging Salami.
Professor Warwinkel is een meer explosief geleerde : zijn niet stabiele Atoombrandstof Warwinkelarium zorgt voor de nodige paniek, zijn Hypnose-Stralen moeten J.F. Botterik de verkiezingen laten winnen en De Supersonische Schokgolf-Oscillator blijkt een zeer destructief wapen.
De meest inventieve is uiteraard Professor Kumulus met zijn Kumulusformule om water in benzine te veranderen. In datzelfde album schenkt hij de verzwakte Bert wat energietabletten die daarna in menige vechtpartij hun dienst doen. Kumulus experimenteert met een Tijdmachine en wordt onzichtbaar in De Stralende Meteoor. Zijn Anti-Zwaartekracht-Generator doet alle wapenhandelaars dromen en dubbel koolzuur procédé voor goedkope energie escaleert snel tot De Dubbel-Koolzure-Soda-Bom die de Demokratische Arbeiders Republiek tot wereldmacht moet verheffen.
Geen professor zonder meid want Stanske (Kumulus), Madam Klakson (Warwinkel) en Emeranske (Snuffel) zorgen telkens voor de gepaste ontvangst van vrienden én boeven bij hun respectievelijke bazen.

De slechterikken in de verhalen van Pom zijn de helft van het leesplezier: stuk voor stuk sterke personages die tot de verbeelding spreken en garant staan voor een stevige portie actie. Er is Carne di Cordero, de kolerieke en ambitieuze dictator van Bombilla.
In De Dictator van Bombilla tracht hij met de anti-zwaartekracht generator van Kumulus Bombilla uit te bouwen tot een kernmacht met een goedkoop te produceren raketten arsenaal. Eén van zijn companen is de charmante bedrieger Julio Agosto. Als directeur van de goudmijnen van San Doremi was hij de vertrouweling van de doorbrave President Alfredo Tranquila voordat hij zijn land verraadde en de zijde koos van buurland Bombilla en Carne di Cordero. Later deed hij in De Dictator van San Doremi zelf een greep naar de macht. Jacobus Slurf is geen dictator, maar een sluwe charlatan die oog heeft voor elke kleine kans op rijkdom : in De Verborgen Schat grijpt hij door de hoge fiscale druk naast een goudschat, maar dankzij De Hypnose Pillen en Polarisatie-Preparaat XX van Kumulus bouwt hij aan een indrukwekkende bankroverscarrière.