2. De verboden jacht

Titel in originele taal: De verboden jacht
ISBN-nummer:
Eerste druk: Januari 1970
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Tekenaar: Willy Vandersteen
Scenarist: Willy Vandersteen

Nu Sam Burton en Mgono hebben toegestaan om de safari te leiden gaan ze op weg en trekken ze diep de savanne in. Na een lange rit komen ze aan bij een volledig ingerichtte hut vanwaar Ellen zal werken. Sam en Mgono besluiten te blijven om de vrouw te helpen met haar biologisch werk. Nu ze Bexter kwijt zijn, loopt de vrouw sowieso niet veel gevaar meer en kunnen ze een rustig leven leiden.
Als Tim iets verderop een stuk afgesneden schors vindt van een boom waarvan de stam der Kawambas gif maken, weten Sam en Mgono dat er gevaar dreigt en houden ze om beurten de wacht rond het kamp.

Tim is weer eens afgedwaald van het kamp en wanneer hij wordt aangevallen door een olifant wordt hij gered door een Kawamba krijger die de jongen meeneemt naar zijn kamp. Hij leert er dat de Kawamba's een jagersstam zijn die als stropers worden aanzien. Daarom willen ze het land verlaten alvorens ze worden aangehouden. Ze kunnen echter niet verder reizen omdat hun hoofdman ziek is en erge koorts heeft. Ze willen Tim houden als gijzelaar zodat de jachtopzieners ze niet kunnen arresteren. Helaas sluipen Tim en zijn nieuwe vriend Mpingi het kamp uit waardoor ze weer verdwalen en bloodgesteld worden aan de gevaren van de jungle. Gelukkig vindt Mgono beide knapen op tijd terug. Als de rust is teruggekeerd kunnen ze terugkeren naar hun kamp waar enkele herstellingen moeten uitgevoerd worden.