5. Het litteken van het duister

Titel in originele taal: La brûlure des ténèbres
ISBN-nummer: 978-9024-57224-3
Eerste druk: Maart 2007
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Thierry Labrosse
Scenarist: Arleston

Moréa is naar Afrika vertrokken om Gregor Nonce op te sporen nadat deze een bom heeft laten ontploffen op het hoofdkantoor van DWC in Havana. Terwijl ze weg zijn, ontdekt Jeeves de ware reden waarom Nonce de bom heeft laten ontploffen. De bom werd immers langs de serverruimte geplaatst in de hoop dat belangrijke gegevens verloren zouden gaan. Deze gegevens werden nu achterhaald en zo komt Jeeves erachter dat DWC via Nonce blijbaar rebellen in Afrika van fondsen en wapens voorziet. De factie van Mupata, de gemaskerde krijger, zou via de steun van DWC de macht willen grijpen in verschillende Afrikaanse landen.

Moréa en haar gezellen vliegen in haar privé jet naar het Afrikaanse continent maar ze hebben hun doel nog niet bereikt of ze worden met raketten uit de lucht geschoten. Nonce heeft blijkbaar de opdracht gegeven om hen uit te schakelen nog voor ze konden landen. De jet stort neer waarbij de bemanning om het leven komt. De passagiers brengen het er levend vanaf al moet Moréa nu wel haar geheim prijs geven aan Theo die nu het bewijs van haar onsterfelijkheid heeft. Ze trekken de woestijn in terwijl ze achterna gezeten worden door de rebellen van Kapitein Assagi die vastberaden is hen uit te schakelen.

Voordat de rebellen hen kunnen inhalen wordt het viertal ingerekend door het leger. Door een list van Terkio kunnen ze ontsnappen maar hun geluk duurt niet lang. Wanneer ze pech krijgen met hun glider en te voet verder gaan over de steppe vallen stropers op hun dak en worden ze wederom gevangen genomen. Ze overhoren een gesprek waaruit blijkt dat de rebellen de dam van Karida willen opblazen waardoor het hele gebied, inclusief de stad Harare, onder water zou komen met duizenden slachtoffers tot gevolg. Ook nu weer kunnen ze ontsnappen en kunnen ze de zoektocht naar Nonce verder zetten. Ze zetten koers naar het noorden in de hoop de ex-directeur aan te treffen in de buurt van de dam. Het is al donker als ze er aankomen en vrij snel ontdekken ze dat Mupata en Kapitein Assagi eigenlijk één en dezelfde persoon zijn. Ze kunnen niet voorkomen dat de dam ontploft en in de vloedgolf die erop volgt wordt Nonce meegetrokken in het wassende water. Hij zal het niet overleven. Nu Gregor uit de weg is kan ze zich weer volledig concentreren op de oorlog tussen de Draken en de Engelen.

Opgemerkt:
In dit verhaal treffen we een remake aan van een bekende scene van Sharon Stone uit de film Basic Instict uit 1992.