4. Het parfum van de eeuwigheid

Titel in originele taal: Un parfum d'éternité
ISBN-nummer: 978-9024-56959-5
Eerste druk: mei 2005
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Thierry Labrosse
Scenarist: Arleston

Na haar gevecht tegen de Engelen en de behaalde overwinning kan Moréa weer wat tijd steken in haar training. Samen met Ridder Terkio werkt ze in de Cubaanse jungle aan haar conditie wanneer Theo McMullen, de directeur van DWC Media, opdaagt in een glider om haar te vertellen dat er net een aanslag werd gepleegd op het hoofdkantoor van DWC in Havana. De aanslag is ook nog eens slecht nieuws voor Gregor Nonce, die net een kapitaalsverhoging wou doorvoeren maar nu de aandelen van het bedrijf ziet kelderen. Moréa laat haar onderzoeksteam de plek waar de ontploffing plaatsvond onderzoeken en ze vinden sporen van "Blue moon", een veel gebruikt explosief. Haar butler Jeeves, manusje van alles en eveneens een Draak, weet echter dat dit soort explosief niet de schade van deze omvang kan veroorzaken en hij stelt zijn eigen onderzoek in. Verborgen in de restanten Blue moon vind hij sporen van Tharotex, een uiterst krachtig explosief dat enkel door Europese legers wordt gebruikt. Het moet dus niet zo moeilijk zijn om in Cuba een heler te vinden die hen op weg kan helpen.

Terkio kent maar één man die in Havana dit goedje zou kunnen verhandelen. Mong Zuwen is een Aziaat die zijn vingers in allerlei louche praktijken heeft en dus gaan Moréa en de ridder op bezoek bij de rijke maffiosi. Natuurlijk ontkent de man iedere betrokkenheid maar het zaadje is geplant. Terkio vermoedt dat voor het juiste bedrag er zich wel iemand zal melden om informatie te delen. Hij krijgt gelijk en al snel hebben ze een naam: Antonio Mantona. Het toeval wil dat Lara Minellis, de directeur van DWC Research, de man kent en weet in welke kringen hij te vinden is. Aan de toog van de golfclub gaan ze de confrontatie met de man aan maar de tussenkomst van de veiligheidsdienst van de club strooit roet in het eten en de man kan ontkomen. Met een "geleende" glider zetten Moréa en Terkio de achtervolging in. Ze zien nog net hoe Mantona met zijn snelle speedboot probeert de open zee te bereiken en door een gevaarlijk manoeuvre van Moréa kunnen ze de boot tot stilstand brengen.

Terwijl ze de man aan boord van de glider heisen horen ze plots een stem. Het is de stem van Am'nta Bâ, een stagiaire op de dienst van McMullen. Zij had ontdekt dat Gregor in zijn plannen voor de kapitaalsverhoging een clausule had opgenomen die hem in staat stelde om DWC over te nemen. Hij zat achter de aanslagen om zo de aandelen te kelderen waardoor hij goedkoop de aandelen kon overkopen. Toen ze hem hier op attent maakte werd ze neergeslagen en overgedragen aan de handlangers van Mantona. Ze kon gelukkig net op tijd ontsnappen uit de handen van haar ontvoerders. Bij het vernemen van dit nieuws is Moréa wit van woede. Ze wil Gregor Nonce het liefst van al vierendelen maar de man is net naar Afrika vertrokken, niet wetende dat hij werd ontmaskerd.