1. De ontvoering
2. Het raadsel van Porquerolles
3. Rik Ringers in een doolhof
4. De schaduw van Kameleon
5. Valstrik voor Rik Ringers
6. Gangsters op de France
7. Dreiging op het witte scherm
8. Oog in oog met de Slang
9. Alias Rik Ringers
10. De 5 onzichtbaren
11. Spoken in de nacht
12. De gezellen van de Duivel
13. Nachtmerrie voor Rik Ringers
14. Duel met de beul
15. Het monster van Zwartlo
16. Requiem voor een idool
17. Grafschrift voor Rik Ringers
18. Onderzoek in het verleden
19. Het teken van de angst
20. De man die ongeluk bracht
21. Buitenaardse wezens vallen aan
22. Het boze drietal
23. De lijn des doods
24. Het rode spoor
25. De klauwen van de onbekende
26. De vijand door de eeuwen heen
27. Het mes op de keel
28. Hallali voor Rik Ringers
29. Operatie 100 miljard
30. De geest van de alchemist
31. K.O. in 9 rounds
32. De zwarte rechtbank
33. Het schandaal Rik Ringers
34. De nacht der vampiers
35. De zwarte dood
36. De bloedige pijl
37. De vloek van de voodoo
38. Strijd tegen de misdaad
39. Verdwenen in de hel
40. De dodende dubbelganger
41. Het huis van de wraak
42. Dodenlijst
43. De boodschappers van
de dood

44. Rik Ringers tegen Sherlock
45. De Attiladriehoek
46. De getuigen van Satan
47. De duivelse tweeling
48. Het geheim van Agatha
49. De scherprechter uit
het rijk der duisternis

50. De misdaad van het jaar 2000
51. Het beest van de apocalyps
52. De meester-illusionist
53. Dodelijke improvisatie
54. Het masker van de angst
55. Wie is er bang voor Hitchcock?
56. Eén miljoen belastingsvrij
57. Het uur van de ontvoering
58. Zijn jonge jaren
59. De hand des doods
60. Misdaad op internet
61. Aan de galg
62. De stripmoorden
63. De impopulaire heks
64. Het contract van de eeuw
65. Paniek op het web
66. Penthouse Story
67. Het vervloekte getal
68. De misdaadverzamelaar
69. De man van ijs
70. Dodelijke stilte
71. De laatste keizerin
72. De schat van de Marollen
73. Moord in het theater
74. Dodelijke puzzel
75. Code voor het hiernamaals
76. Het laatste duel
77. Hier 77!
78. De jacht op de gouden Griffioen

3. Rik Ringers in een doolhof

Titel in originele taal: Défi à Ric Hochet
ISBN-nummer: 9064-21160-4
Eerste druk: 1965
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Tibet
Scenarist: André-Paul Duchâteau

Rik heeft zijn pilotenbrevet behaald en wil zijn nieuwe hobby delen met commissaris Baardemakers door hem een vlucht aan te bieden. De vlucht verloopt voorspoedig tot Baardemakers plots een gil slaakt. Een ander toestel stort stijl naar beneden en dreigt in aanraking met hen te komen. Enkel door koelbloedigheid kan Rik erger voorkomen en zit het andere toestel naar de grond suizen. Rik herkent het toestel van zijn vriend Remy Valloire en slaakt een zucht van opluchting als het toestel enkele meters boven de grond blijkt te stabiliseren. De piloot kan het toestel in een weiland neerzetten maar kan niet voorkomen dat het over de kop gaat en in brand vliegt. Rik twijfelt niet en landt op zijn beurt in het weiland om zijn vriend uit het brandende wrak te redden. Net op tijd trouwens want niet veel later spat het toestel uit elkaar. Valloire is gelukkig maar licht gewond.

De industrieel kent Riks reputatie en neemt hem in vertrouwen. Hij is er zeker van dat zijn toestel werd gesaboteerd. Hij kreeg de laatste tijd af te rekenen met heel wat dreigbrieven en als Rik hem naar huis wil rijden met de Mercedes van Valloire steekt er opnieuw een briefje achter de ruitenwisser. Een nieuw dreigement. Wanneer ze aan de villa van Valloire aankomen is de man reeds wat kalmer en kan hij zijn verhaal doen tegen zijn zoon Huug en zijn vice-directeur John Dallas die bij hem op bezoek is om over zaken te spreken. John zou samen met Remy's neef Patrick Lemaitre het meeste te winnen hebben met de dood van Valloire maar een onderzoek dwingt zich op want men moet bewijzen hebben.

In Parijs legt Rik alles voor aan de commissaris en doen ze een onderzoek naar de vingerafdrukken op het papiertje. Daaruit blijkt dat Valloire niet is wie hij beweert te zijn. Zijn echte naam is Ravin en hij heeft twee jaar in de cel gezeten voor verzekeringsfraude. Hoe dan ook besluit hij zijn vriend te helpen en zegt toe om het weekend op zijn villa door te brengen. Ook Lemaitre en Dallas werden uitgenodigd zodat alle "verdachten" onder één dak samen zijn. Het is enkel nog wachten op Valloire die op de fabriek nog wat werk afhandeld. Dan rinkelt de telefoon in de villa. Het is Valloire die om hulp roept. Alle aanwezigen snellen naar de nabijgelegen fabriek waar ze een bewusteloze Valloire aantreffen. Neergeslagen maar levend, van de dader geen spoor. Valloire neemt nog wat foto's van zijn bureel als bewijs en dan gaan ze samen terug naar de villa waar de avond zonder verdere incidenten verloopt. Rik kan de slaap niet vatten en denkt na over het voorval. Hij heeft Valloire geconfronteerd met zijn verleden maar gelooft dat zijn verleden niets met de zaak te maken heeft. De enige die trouwens op de hoogte is van zijn echte naam is zijn neef die volgens Remy boven alle verdenking staat. Dan wordt Rik gestoord in zijn gedachten. Uit de kamer van de gastheer klinkt een gil. Rik stormt de kamer in waar Valloire op het bed zit. Hij beweert dat iemand hem in zijn slaap wou wurgen maar weg vluchtte via de tuin. Rik gaat samen met Huug op zoek naar sporen in de enorme tuin wanneer ze in de verte een schim zien. Ze zetten de achtervolging in maar moeten wegduiken als de man op hen schiet. Van de verwarring maakt de dader gebruik om de Mercedes van Valloire te stelen en weg te rijden. Rik springt op zijn beurt in zijn Porsche en zet de achtervolging in. Rik kent een kortere weg en kan zijn sportwagen wat verder dwars over de weg zetten zodat de bandiet wel moet stoppen. Rik is echter ontstelt wanneer hij de rode Mercedes in volle snelheid op hem af ziet komen. Op het laatste moment echter wijkt de snelle wagen uit en komt zo in het water terecht. Onze amateur detective aarzelt niet en duikt de wagen achterna om dan vast te stellen dat er niemand achter het stuur zit. Kletsnat trekt Rik terug naar de villa om te melden dat de vogel wederom gevlogen is.

Hoewel iedereen denkt dat Rik in staat is om de dader te vatten stellen Lemaitre en Dallas voor om extra hulp in te roepen. Hun goede vriend, de Amerikaanse detectieve Bex Turner is toevallig in het land en hij zou zeker kunnen helpen. Valloire stemt met tegenzin in en besluit ook de politie uiteindelijk in te lichten. De industrieel voelt zich niet meer veilig in zijn huis en besluit om iedereen uit te nodige op zijn jacht dat in Cannes ligt aangemeerd een tochtje naar Sicilië zal iedereen goed doen en ondertussen kunnen ze ook met Bex Turner kennis maken. De volgende ochtend reeds is iedereen aan boord van de "Remy II" en worden de ankers gelicht. De reis verloopt verder in goede sfeer en iedereen gaat met een gerust hart slapen. Rik slaapt reeds als een os wanneer hij door luid hulpgeroep wordt gewekt. Hij snelt naar het achterdek waar de kapitein het bevel "man overboord" heeft geroepen. De machines worden stopgezet en met een grote schijnwerper worden de golven afgezocht. Rik springt in het water, niet veel later doet Turner hetzelfde. Ze horen de stem van Valloire en zwemmen naar hem toe om hem van de verdrinkingsdood te redden. Terug aan boord beweert Valloire dat hij geduwd werd. Eén ding is nu alvast zeker. De schuldige is aan boord van het schip.

Een ongeluk komt nooit alleen want plots komt de kapitein met het nieuws dat de motoren en radio werden gesaboteerd. Het schip ligt stuurloos op zee en ze kunnen geen SOS uitzenden. Ze besluiten om zich in te delen in groepjes van twee en samen wacht te lopen om zo verdere problemen te vermijden. Valloire en Rik vormen samen een team en als hun wacht erop zit gaan ze naar hun kajuit. Valloir valt als een blok in slaap en terwijl Rik zich wil klaarmaken om ook naar bed te gaan begint de kajuit te draaien. Iemand heeft een verdovend middel in zijn drank gedaan en terwijl hij in een diepe slaap verzeilt geraakt kan de dader ongestoord toeslaan. Als Rik wakker wordt blijkt dat ook de rest van de bemanning werd verdoofd. Ze roepen iedereen samen maar Lemaitre blijkt verdwenen. Het enige spoor van de dader is een stuk stof dat aan de reling is blijven hangen. Een stuk stof dat behoort aan de kamerjas van Valloire. Is hij de dader en heeft hij alles verzonnen? Hij is in ieder geval nu de hoofdverdachte. Plots krijgen ze hulp van een vrachtschip dat hun lichtpijlen heeft opgemerkt. Het schip sleept de "Remy II" naar de dichtstbijzijnde haven waar de politie klaar staat om Valloire in hechtenis te nemen.

Behalve Rik en Huug gelooft niemand in de onschuld van Valloire. In de rechtszaak die volgt zijn zij dan ook de enige die hem willen vrijpleiten. Na een lange zitting rijdt Rik naar huis wanneer een man in een scooter naast hem komt rijden. De man smijt iets in de wagen van Rik en verdwijnt even snel dan dat hij gekomen was. Rik vindt een papiertje in zijn wagen waarop hij wordt gevraagd om die avond naar de hangar van de vliegclub te komen. Het is reeds donker als Rik hangar 7 binnengaat. Hij vindt er zoals verwacht Pieter terug. Pieter is de werktuigkundige van de vliegclub en de man biecht op dat hij het vliegtuig van Valloire heeft gesaboteerd. Hij staat er echter op dat hij dit op diens eigen verzoek deed. Meer kan de man niet zeggen want op dat moment wordt het duo beschoten door een onbekende. Pieter, die gewapend was, vuurt terug en raakt de aanvaller die desondanks toch nog kan ontkomen. Nu moet Rik alle verdachten nagaan. De verdachte die gewond is moet wel de dader zijn. Hij gaat naar het huis van Dallas waar hij wordt verwelkomd door Turner. Dallas werd in zijn woning neergeschoten maar is slecht lichtgewond. Rik denkt zijn dader te pakken te hebben maar dan vindt hij een papiertje op het terras dat hem op een ander spoor brengt. Hij brengt Huug op de hoogte en dan spannen ze de val. Ze lokken de dader via een list naar een bouwwerf waar het tot een confrontatie komt waarop de dader en zijn handlanger niet op gerekend hadden.