1. De ontvoering
2. Het raadsel van Porquerolles
3. Rik Ringers in een doolhof
4. De schaduw van Kameleon
5. Valstrik voor Rik Ringers
6. Gangsters op de France
7. Dreiging op het witte scherm
8. Oog in oog met de Slang
9. Alias Rik Ringers
10. De 5 onzichtbaren
11. Spoken in de nacht
12. De gezellen van de Duivel
13. Nachtmerrie voor Rik Ringers
14. Duel met de beul
15. Het monster van Zwartlo
16. Requiem voor een idool
17. Grafschrift voor Rik Ringers
18. Onderzoek in het verleden
19. Het teken van de angst
20. De man die ongeluk bracht
21. Buitenaardse wezens vallen aan
22. Het boze drietal
23. De lijn des doods
24. Het rode spoor
25. De klauwen van de onbekende
26. De vijand door de eeuwen heen
27. Het mes op de keel
28. Hallali voor Rik Ringers
29. Operatie 100 miljard
30. De geest van de alchemist
31. K.O. in 9 rounds
32. De zwarte rechtbank
33. Het schandaal Rik Ringers
34. De nacht der vampiers
35. De zwarte dood
36. De bloedige pijl
37. De vloek van de voodoo
38. Strijd tegen de misdaad
39. Verdwenen in de hel
40. De dodende dubbelganger
41. Het huis van de wraak
42. Dodenlijst
43. De boodschappers van
de dood

44. Rik Ringers tegen Sherlock
45. De Attiladriehoek
46. De getuigen van Satan
47. De duivelse tweeling
48. Het geheim van Agatha
49. De scherprechter uit
het rijk der duisternis

50. De misdaad van het jaar 2000
51. Het beest van de apocalyps
52. De meester-illusionist
53. Dodelijke improvisatie
54. Het masker van de angst
55. Wie is er bang voor Hitchcock?
56. Eén miljoen belastingsvrij
57. Het uur van de ontvoering
58. Zijn jonge jaren
59. De hand des doods
60. Misdaad op internet
61. Aan de galg
62. De stripmoorden
63. De impopulaire heks
64. Het contract van de eeuw
65. Paniek op het web
66. Penthouse Story
67. Het vervloekte getal
68. De misdaadverzamelaar
69. De man van ijs
70. Dodelijke stilte
71. De laatste keizerin
72. De schat van de Marollen
73. Moord in het theater
74. Dodelijke puzzel
75. Code voor het hiernamaals
76. Het laatste duel
77. Hier 77!
78. De jacht op de gouden Griffioen

6. Tiercé van de dood

Titel in originele taal: Le tiercé de la mort
ISBN-nummer: 978-9086-77127-1
Eerste druk: Oktober 2022
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Simon van Liemt
Scenarist: Zidrou

Op de renbaan van Saint-Cloud volstrekt er zich een drama wanneer vanop grote afstand tijdens een race drie paarden worden doodgeschoten. Niemand weet waarom maar in een café is van Dale, een notoir gokker ervan overtuigd dat er iemand andere bedoelingen heeft. Hij zat namelijk in een café de race te bekijken op televisie wanneer een andere bezoeker lachend wegging nadat de paarden werden neergeschoten. Hij volgde de man maar in de drukke metro verloor hij hem uit het zicht. Wel wist hij de hand te leggen op zijn gokticket en het was hem snel duidelijk dat ook daar mee was geknoeid. De man doet zijn verhaal aan Baardemakers die de nodige voorbereidingen heeft getroffen voor de volgende race in de hippodroom van Longchamp.

In de tribunes zit Nadine en van Dale te wachten op de start en Kempers en Baardemakers patrouilleren samen met nog twintig agenten op het terrein. Alles lijkt onder controle en ze wachten op Rik die eerst naar zijn vader in de gevangenis is gegaan. Richards vriendin Gadatine is hem komen vertellen dat zijn vader een gouden tip voor hem had. Een tip over de Brailleliga. Een bende die het gemunt heeft op de paardenraces en gebruikt maakt van zogenaamde blinden om hun doel te bereiken. De race is al gestart als Rik de parking oprijdt. Hij is nog net op tijd om te zien hoe de hel losbarst wanneer er ditmaal niet op de paarden dan wel op hun berijders wordt geschoten. Kempers en Rik zien hoe de schoten vanuit een trailer komen waar een schijnbaar blinde man met een geweer de schoten lost. Kempers die het eerst ter plaatse is wordt genadeloos neergeknald en Rik ontsnapt ternauwernood aan de dodelijke kogels. De man is duidelijk niet blind gezien hij kan ontsnappen met Riks Porsche.
In de chaos ziet van Dale de man die hij enkele dagen voorheen had gevolgd. Deze keer doet hij het opnieuw en volgt de man tot aan een kennel voor blindengeleidehonden. In plaats van de politie te verwittigen glipt hij binnen maar staat dan plots oog in oog met de bende die een wapen op hem gericht houden. In een sadistisch spelletje laten ze een meute gevechtshonden op hem los waardoor de man wordt verscheurd en het met zijn leven moet bekomen.

Ondertussen is Rik terug op bezoek moeten gaan bij zijn vader. Zijn celgenoten hebben hem flink in elkaar geslagen omdat ze vermoedden dat Richard had gebabbeld over de Blindenliga. Het is nu tijd om het volledige verhaal te vertellen. De blindenliga is een criminele gokorganisatie die geld laat inzetten op de dood van mensen. Ze gebruiken hiervoor zogenaamde blinde bedelaars die overal in de stad de inzetten verzamelen. Daarnaast gebruiken ze hun terreur ook nog eens om de grote bedrijven te chanteren om een extra centje in kas te krijgen. Hun volgende aanslag is gepland op de race van Auteuil waar toevallig ook Nadine heeft besloten om mee te racen met haar paard. Via een tijdbom verstopt op het parcours zullen ze de volgende jockey vellen. Rik moet er dus alles aan doen om op tijd te komen. Zijn vijand is vandaag de klok en zijn vriend is zijn snelle wagen. Hij vliegt over de wegen van Parijs en kan net voordat de paarden aan het punt komen waar de bom zal ontploffen kan hij zijn wagen ertussen manoeuvreren. Hij kan net voordat de wagen de lucht invliegt eruit springen om de afloop te vieren in de armen van zijn verloofde. Hoewel de nachtmerrie nu voorbij is kan hij niet voorkomen dat de leider van de bende kon ontkomen.