1. Dear Mr. Wilkinson

Titel in originele taal: Ce cher Wilkinson
ISBN-nummer: 978-9064-21319-9
Eerste druk: 1978
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Turk
Scenarist: Bob De Groot

Wanneer er zich ten huize Clifton enkele onverklaarbare dingen voordoen raakt hij helemaal in de ban van het paranormale. Op zoek naar een verklaring gaat hij de volgende dag naar de bibliotheek (in 1978 bestond er nog geen internet) in de hoop een boek te vinden dat de rare verschijnselen kan verklaren. De bibliothecaris raadt hem een boek aan over psychokinese en geeft daarbij ook nog een demonstratie over hoe de geest voorwerpen kan verplaatsen.

Overtuigd van het bestaan van psychokinese gaat Clifton naar huis waar hij gewapend met zijn pijp en een warme thee leert over de kracht van de geest. Het toeval wil dat zijn aandacht getrokken wordt door een rondrijdende publiciteitswagen die een optreden aankondigd van de grote Wilkinson, een artiest die bekend staat voor het verplaatsen van voorwerpen met zijn geest. Clifton besluit de man uit te nodigen bij hem thuis waar ze verder kunnen praten over zijn gave. Het gesprek is boeiend en aangenaam wanneer hoofdinspecteur John Haig komt binnengestormd en Clifton van enkele onverklaarbare diefstallen op de hoogte brengt. Blijkt dat er zware brandkasten uit ruimtes verdwenen zonder dat er ook maar iemand de kamer was binnen gegaan. De verdenking valt al snel op Mr. Wilkinson maar deze was op het moment van de feiten in de kliniek van dokter Clamp waar hij zich liet verzorgen voor een schedelwond die hij met een auto ongeval had opgelopen.

Omdat Wilkinson een alibi heeft richt Clifton zijn pijlen op de bibliothecaris. De man gaf hem immers een demonstratie en is bijgevolg ook een verdachte. Wanneer Clifton hem met de feiten confronteert heeft de man echter ook een alibi. Hij zat na een nachtje stappen immers in de cel voor dronkenschap. Terug naar af dus. Dan besluiten beide mannen en de inspecteur om die avond een optreden van de grote Wilkinson bij te wonen in het gezelschap van Ms. Partridge. Het is een boeiend optreden en Wilkinson laat fenomenale dingen zien. Maar dan loopt het mis. Wilkinson loopt van het podium en verlaat de zaal. Clifton en zijn twee gezellen weten niet wat hen overkomt en samen zetten ze de achtervolging in. Er ontspint zich een klopjacht door de straten van het nachtelijke Londen wanneer ze Wilkinson op heterdaad betrappen. Wanneer de paragnost voor hun neus in zwijm valt heeft Clifton begrepen hoe de vork in de steel zit. Samen met de politie rijden ze naar de kliniek van Dokter Clamp. Daar treffen ze de dokter aan terwijl hij de gestolen brandkasten probeert te openen. Het doek is gevallen. Terwijl Wilkinson zich liet verzorgen bij de dokter plantte deze een microzendertje in zijn hoofd. Hierdoor kon hij vanop afstand bevelen geven aan de man en hem zo ertoe brengen om brandkasten te verplaatsen. Gelukkig kon Clifton erger voorkomen.