Harold W. Clifton

Sir Harold Wilberforce Clifton, ex-agent van de geheime dienst en Kolonel van de luchtmacht van Hare Majesteit is na zijn dienst amateur-detective geworden en werkt van tijd tot tijd voor Schotland Yard die hem zelfs tot de evenknie van de beroemde Sherlock Holmes beschouwt. Zonder ooit een grammetje van zijn zeer Britse flegma te verliezen lost hij de raadselachtigste misdaden op en zet hij gewetenloze spionnen de voet dwars.
Zijn naspeuringen, waarvoor hij zich in zijn befaamde MG T-type verplaatst, worden op gezette tijden onderbroken voor 'tea time' en de vrijpostige opmerkingen van zijn toegewijde huishoudster Mrs. Patridge en de zorg voor zijn katten.

 
Donald Spruce

Kolonel Donald Spruce is de directeur van MI-5, de Britse inlichtingendienst. Omdat hij tijdens de oorlog geraakt werd door een kogel is hij een bureaucraat moeten worden. Door zijn oorlogswond mist de aktie op het terrein en schakelt hij voor delicate opdrachten nog steeds zijn vriend Clifton in.

 
Miss Partridge

Miss Partridge is de huishoudster van Clifton. Ze werd verkozen tot beste kokkin van Groot-Brittanniƫ en heeft hierdoor enige bekendheid gekregen. Ze heeft een haat-liefde verhouding met haar werkgever.