In de reeks Guus Slim zijn tussen 1958 en 1979 zestien delen verschenen. De reeks kwam abrupt aan zijn einde toen de geestelijke vader Maurice Tillieux in 1978 omkwam in een tragisch verkeersongeval.

Deze serie is een verderzetting van de reeks Félix die de tekenaar moest stopzetten toen hij overstapte naar een andere uitgever en enkele van deze verhalen werden dan ook gewoon herwerkt naar nieuwe tekeningen.

De serie Guus Slim is in tegenstelling tot andere reeksen uit die periode een goede weergave van het sociale leven en economie in de jaren '60. Geld is dan ook meestal de drijfveer en rode draad in de verhalen.
Guus Slim is een jonge jurist die net zijn diploma rechten heeft behaald. Hij opent een detectivebureau in de achterbuurten van Parijs en moet om niet failliet te gaan binnen de zes maanden klanten kunnen werven. Slim heeft in het begin hieronder te leiden en laat zich zelfs arresteren om terug in Frankrijk te raken en zo zelf geen treinticket te moeten betalen. De zaken gaan snel de goede richting uit en na een tijdje kan Guus een kantoor openen in de betere buurten van Parijs en er kan ook een nieuwe auto vanaf. Een Renault Dauphine vervangt zijn oude Peugeot 202.

Guus Slim wordt in zijn activiteiten bijgestaan door de ex-crimineel Vlinder, de politie-inspecteur Spek en zijn assistente Kersensteeltje.
De serie straalt realisme uit waarbij de vele auto achtervolgingen en -ongevallen het bewijs zijn. Het is ook één van de eerste stripreeksen waar geld en sociale vooruitgang belangrijke elementen zijn in het verhaal. De sfeer die gecreeërd wordt bij deze verhalen leunt dicht aan bij de politieseries van die tijd.