Guus Slim

Guus Slim is een jonge twintiger die nog maar net zijn rechtendiploma heeft binnengehaald. Hij heeft al zijn spaarcenten in een door hem opgerichte detectivebureau gestoken en heeft zes maanden om zich te bewijzen. Met zijn team kan hij een drugbende oprollen hetgeen hem de bekendheid geeft die hij nodig heeft. Zijn kantoor verhuist van de achterbuurten naar de sjieke wijk.
Hij vertoont zich niet zonder zijn blauw kostuum met rode vlinderdas en draagt liefst ook nog lederen handschoenen en een beige regenjas. Waar mogelijk zal hij situaties proberen op te lossen met intelligentie in plaats van met geweld.

 
Vlinder

Toon Paap alias Vlinder is een ex-inbreker die de reputatie heeft om alle sloten te kunnen openen enkel door ernaar te kijken. Hij wordt na een juwelendiefstal veroordeeld tot 8 jaar gevangenis maar ontsnapt met de hulp van Guus Slim die hem engageert als assistent voor het oprollen van een internationale drugbende.
Vinder, steevast in een geel maatpak, heeft een apart gevoel voor humor en hij is dan ook meestal de enige die moet lachen om zijn domme woordspelingen.

 
Inspecteur Spek

Spek is een inspecteur derde klasse bij de Parijse gerechtelijke politie. Als hij verantwoordelijk wordt geacht voor de ontsnapping van Vlinder wordt hij overgeplaatst naa de drugsbrigade. In die hoedanigheid en met de assistentie van het detectievebureau van Guus Slim kan hij een internationale drugbende oprollen hetgeen hem genoeg aanzien geeft om terug bij de Gerechtelijke politie te geraken.
Zijn voornaamste handelsmerk is zijn rosse snor en zijn trouwe wandelstok. Hij is de volledige tegenpool van Vlinder; timide en introvert.
Er wordt beweerd dat de vader van tekenaar Maurice Tillieux model stond voor dit personage.