Sallie Ann Jarrett was een hond en mascotte van het 11de Infanterie regiment uit Pennsylvania. De hond volgde het regiment doorheen bijna de volledige Amerikaanse burgeroorlog tot haar dood in februari 1865.
Sallie, zoals de soldaten haar noemden was een Amerikaanse Staffordshire Terrier die geboren was in de lente van 1861. Ze werd als pup overgedragen aan Kapitein William R. Terry door een inwoner van West Chester, waar het regiment aan het trainen was. Hij vernoem de hond naar twee personen; Sallie Ann, een jonge mooie vrouw uit de regio en hun Kolonel, Phaon Jarret.

Sallie werd al snel vertrouwd met het leven van militairen en volgde ze zowel bij de drill momenten als de parades, waarbij ze steevast meeliep aan de kop van de parade langs het paard van Kolonel Dick Coulter. Vandaar dat ze ook bekend werd als Dick COulter's hond. De hond werd zo bekend dat ze zelfs twee maal mocht paraderen voor toenmalig president Abraham Linoln.

Sallie leerde al snel het harde leven van de oorlog maar toonde geen angst tijdens de gevechten. Ze was steeds vooraan te vinden aan het front waarbij ze luid blafte naar de vijand. Ze vocht aan de zijde van haar soldaten tijdens de veldslagen van Cedar Mountain, de tweede Bull Run, Antietam, Fredricksburg en Gettysburg.

Op 1 juli 1863, tijdens de eerste veldslag van Gettysburg raakte Sallie gescheiden van haar eenheid toen deze terugtrok naar Cemetery Hill. De soldaten vreesden dat ze was gedood maar dagen later werd ze teruggevonden op het slachtveld waar ze nog steeds haar doden en gewonden aan het bewaken was. Tot grote vreugde van de soldaten keerde ze terug naar het regiment en bleef er tot enkele dagen voor het einde van de oorlog. Het einde van de oorlog mocht ze echter niet meer meemaken want op 6 februari 1865 werd ze tijdens de veldslag op Hatchers'Run in Virginia gedood door een verdwaalde kogel. Ondanks de hevige gevechten vonden enkele soldaten de moed om hun wapens neer te leggen om haar op het slagveld te begraven.

Toen in 1890 de veteranen van het 11de regiment een monument oprichtte om hun gevallen vrienden te eren waren ze Sallie niet vergeten. Onder de voeten van de levensgrote bronzen soldaat kreeg ook Sallie een bronzen versie.