Thorgal Aegirsson

Thorgal heeft zijn naam gekregen van de Vikingen waarbij hij als baby aanspoelde, nadat hij vanuit het ruimteschip van zijn vader werd gegooid. Hij is door hen genoemd naar de goden Thor (van het noodweer) en Aegir (van de zee). Thorgal is een erg dappere strijder, nooit te bang om de strijd aan te gaan, maar toch verkiest hij de rust boven het strijdgewoel en hij vestigt zich met zijn vrouw en hun zoon Jolan op een onbewoond eiland. Maar zelfs daar wordt hij door de goden niet met rust gelaten. Hij begrijpt niet waarom het noodlot hem zo kwelt, omdat hij aanvankelijk zijn afkomst vergeten is.

 
Aaricia

Aaricia is de vrouw van Thorgal en ze is ook vanaf zijn jeugd met hem bevriend. Aaricia was voorbestemd door de goden om Thorgals vrouw te worden. Op de dag dat Thorgal als jochie de kabouter Tjazhi hielp om de slang Nidhogg te verslaan, wordt Aaricia namelijk geboren, met parels in haar handen: een goddelijk teken. Aaricia is een vikingprinses, haar vader Gandalf de Gek is immers leider van de Vikingen. Ze heeft een goede opleiding gekend, ook in het wapenvechten. Maar ze wil het liefst gewoon een vredig leven leiden met haar man Thorgal, hun zoon Jolan en hun dochter Wolvin.

 
Jolan

Jolan is de zoon van Thorgal en Aaricia. Jolan is erg eigenwijs als kind, hij wil vaak niet luisteren naar zijn ouders en brengt hen dan ook vaak in problemen. Het sterrenvolk waar Thorgal van afstamt, kende paranormale krachten. Thorgal zelf beheerst deze niet, maar Jolan wel. In de loop van zijn leven leert Jolan om diep in de materie om hem heen te kijken, hij kan met hersengolven de aard van de materie veranderen. Eerst heeft hij daar nog een versterker voor nodig, maar later ontwikkelt hij sterkere krachten.

 
Wolvin

Wolvin is de dochter van Thorgal en Aaricia. Ze werd geboren in een grot, naast een wolvin, vandaar komt ook haar naam. Ze kan praten met de wolven, en de wolven doen wat zij zegt. Ze bezit niet de paranormale krachten die Jolan, Varth en Xargos wel bezitten, maar iedereen rondom haar, haar ouders inbegrepen, is door haar vertederd.

 
Kriss van Valnor

Kriss van Valnor is een jonge vrouw, zeer bedreven in de gevechtskunst en dan met name in het boogschieten. Ze is gewetenloos, en verdient de kost met allerlei duistere klusjes. Kriss is enorm ijdel, koppig en eigengereid. Ze denkt alleen maar aan haar eigen lijfbehoud en geldelijk gewin. Kriss is smoorverliefd op Thorgal, maar zal dat nooit toegeven. Ze speelt een belangrijke rol in het verhaal, aangezien ze keer op keer Thorgals pad kruist, liegt en bedriegt en daardoor voor heel wat problemen zorgt.