1. De Alpha demonstratie

Titel in originele taal: Présentation Alpha
ISBN-nummer: 978-9031-43615-6
Eerste druk: Februari 2018
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Eric Loutte
Scenarist: Frédéric Zumbiehl

Tom en Jessica worden naar Jakarta gestuurd voor een demo-missie met de Rafale. Terplekke worden ze door commandant Fréhél van de DSGE geïnformeerd over een mogelijke terroristische actie van de groepering Jeemah Islamiyah. Een aanslag tijdens een internationale luchtvaartshow zou de Indonesische regering in een moeilijk parket brengen.

Naast deze dreiging moeten Tom en zijn partner ook nog eens rekening houden met oneerlijke concurrentie. De problemen duiken al om tijdens de eerste demovlucht van Jessica wanneer de motor en computer van haar Mirage uitvallen waardoor ze een noodlanding moet maken. Nazicht onthuld sabotage en de piloten zijn gewaarschuwd. Morgen is hun grote demo en dus zijn ze beter op hun hoede.
Nog die avond komen ze op weg naar hun hotel terecht in een vuurgevecht waarbij het duidelijk om hen te doen is. Enkel door hun koelbloedigheid en tussenkomst van enkele mannen van Fréhél komen ze ongeschonden uit het gevecht maar Tom vreest het ergste voor de vliegtuigen.

Zijn vrees is gerechtvaardigd want op de basis wil een commando de vliegtuigen vernietigen. Gelukkig was dit voorzien en kunnen de commando’s verjaagd worden. Helaas niet zonder kleerscheuren want de motor van de Rafale kreeg enkel kogels te verwerken. De mecaniekers zullen een race tegen de klok moeten voeren om hem te vervangen zodat de demovlucht in de ochtend toch kan doorgaan. Terwijl Tom aan zijn testvlucht bezig is wordt de toren overvallen. Ze bevelen de vluchtleiding om de kapitein naar een bepaalde locatie te sturen. Vooraleer hij doorheeft wat er aan de hand is wordt hij bestookt met SAM raketten. Enkel door zijn koelbloedigheid en vaardigheden kan hij de verschillende projectielen ontwijken en het toestel op een autosnelweg in aanbouw neerzetten. Als een beetje later Jessica in haar kist versterking komt bieden gaan de terroristen er vandoor. Het is nog steeds onduidelijk welke concurrent er nu achter de aanslagen zit, maar één ding is nu belangrijker. De demo vlucht zoals gepland laten doorgaan…