20. 20 seconden

Titel in originele taal: 20 secondes
ISBN-nummer: 978-9031-43402-2
Eerste druk: 2015
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Philippe Francq
Scenarist: Jean Van Hamme

Nu Saïdee door Jack Reynolds werd opgesloten moeten ze op zoek naar een alternatief plan om Largo Winch en zijn voltallig bestuur uit te schakelen. Reynolds denkt de oplossing gevonden te hebben als hij op televisie ziet hoe Largo een beeld heeft gekocht van de hand van Domenica Leone. Hij doet zich voor als een Amerikaans zakenman die interesse heeft in haar beelden. Zo krijgt hij de kans om een zware bom te verstoppen in de sokkel van het beeld van Largo. Hij stelt aan de nietsvermoedende artieste voor om het beeld via zijn contacten te laten plaatsen in de grote vergaderzaal van de Winch Groep. De pers die dit zal opleveren zal de artieste goed van pas komen en Largo kan zijn vriendin deze extra aandacht niet weigeren

Largo mag echter niet vergeten dat hij ook nog de Algemene vergadering moet leiden en dat hij een nieuw gezicht moet verwelkomen. Kapitein Hanni Veenstra is een reuzin van een vrouw en staat bekend voor haar doorzettingsvermogen en fysieke kracht. Zij moet de koopvaardijvloot van Groep W. uitbouwen tot een grote speler in de maritieme wereld.

Ondertussen is ook Saïdee niet blijven stilzitten. Ze kan ontsnappen uit de handen van Reynolds en schiet de man in het been. Ze vlucht naar Imam Abdul Ahmad omdat ze hoopt dat deze haar de nieuwe plannen zal vertellen. Als ze weet hoe en wanneer de bom tot ontploffing zal gebracht worden vlucht ze weg van de Imam en zijn entourage om Largo te verwittigen. Met Rachid, de zware jongen van Abdul Ahmad op haar hielen kan ze het Winch gebouw bereiken. Buiten adem en met nog slechts 20 seconden op de klok kan ze Largo en de zijnen verwittigen dat er een bom in het beeld zit. Gelukkig kan Kapitein Veenstra laten zien dat ze het hoofd in alle omstandigheden kan koel houden, smijt het beeld tegen de vlakte en werpt de sokkel met een enorme kracht door het raam naar beneden waar het in de Thames met een enorme knal tot ontploffing komt. Gelukkig zonder schade of slachtoffers te maken.

Nu het gevaar geweken is moet Saïdee uitleggen hoe de vork in de steel zit en wat haar aandeel is in het hele verhaal. Ze vertelt dat ze door Reynolds werd voorgelogen en dat haar enige doel was om de Salafisten op te pakken. Alleen kon ze niet voorzien dat ze echt verliefd werd op Largo. De jonge miljardair probeert dan ook om haar buiten het onderzoek te houden maar enkel wanneer de Imam wordt opgepakt kan Saïdee vrijgepleit worden. Igor Maliakov heeft echter niet stil gezeten en is begonnen om zijn sporen uit te wissen. Hij laat Rachid de Imam vermoorden en huurt een kille mooie moordenaar in om Reynolds in het ziekenhuis uit te schakelen.