3. O.O.B.

Titel in originele taal: O.P.A.
ISBN-nummer: 9031-41518-9
Eerste druk: 1992
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Philippe Francq
Scenarist: Jean Van Hamme

Robert Cotton, de directeur van de Olie-afdeling van groep Winch is opgestapt om directeur-generaal te worden bij FeniCo, de bedrijvengroep van Gus Fenimore aka "Monkey Balls". Cotton kent de Winch groep van binnen en van buiten en heeft een campagne opgezet om massaal aandelen te kopen van bedrijven binnen de groep. Niemand begrijpt waarom hij dit doet gezien het nutteloze investeringen zijn. Via zijn holding "Zukuft Anstalt" heeft Largo Winch immers altijd en overal een meerderheid in ieder bedrijf. Cochrane vindt echter dat er moet teruggeslagen worden en als tijdens een feestje op de Arabische ambassade Matthew Northridge wordt vermoord is er een gouden kans.

Northridge had immers een aanzienlijk aandelenpakket bij FeniCo en wanneer de groep Winch nu ook 80% van de aandelen die verspreidt zitten bij kleine aandeelhouders kan verwerver zouden ze FeniCo kunnen overnemen. Largo moet dit overnamebod of O.O.B. wel in eigen naam doen omdat volgens de Amerikaanse wetgeving er niet snel genoeg kan gereageerd worden mocht het bod van de vennootschap komen in plaats van hemzelf. Enig probleem zo'n operatie kost 2 miljard dollar. Geld dat Largo niet heeft.

Iedere vezel in zijn lichaam vertelt Largo dat er gevaar loert bij deze transactie. Zeker omdat hij middelen uit zijn holding moet halen om de aandelen mee te kopen maar Sullivan en Cochrane kunnen hem overtuigen. Hij tekent de papieren waarmee hij makelaar Harold Loeb opdracht geeft om op jacht te gaan naar FeniCo aandelen

In de marge is Largo ook nog eens verliefd geworden. Het ontmoette een beeldschone jongedame die zich voorstelde als Melanie Wagner, dochter van een rijke industrieel. Zij was met Largo toen Northridge voor hun ogen werd vermoord. Als Largo haar voor alle veiligheid laat natrekken blijkt ze niet te zijn voor wie ze zich uitgeeft. Maar wie is ze dan en vooral waarom wil ze hem bedriegen?