19. Crossfire

Titel in originele taal: Crossfire
ISBN-nummer: 978-9031-43335-3
Eerste druk: November 2014
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Philippe Francq
Scenarist: Jean Van Hamme

Bij het verschijnen van dit album in 2014 was het thema van "Crossfire" brandend actueel. In de schaduw van de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders, de zogenaamde "Big Board" is een groep Islamitische Salafisten erop uit om een aanslag te plegen op het hotel waarin de vergadering zal doorgaan. Imam Abdul Ahmad heeft hiervoor de beeldschone Saïdee gerekruteerd. Het idee is dat zij Largo moet verleiden om zo toegang te krijgen tot de etages waar de directieleden samen zitten om dan een bom te laten afgaan.
In deze kringen kan niemand elkaar vertrouwen. Zo wordt de Imam gechanteerd door Igor Maliakov, een Rus die eveneens contacten heeft met de CIA. De Rus wil de W-Groep een enorme klap toebrengen door de volledige directie uit de weg te ruimen en de aanslag te laten opeisen door de Jihadisten. Op die manier kan hij de Groep naar zich toe trekken.

Via een geënsceneerde overval weet Saïdee contact te leggen met Largo's vriendin Domenica Leone. Het is de bedoeling dat ze Saïdee zal uitnodigen op de vernissage van haar tentoonstelling en daar wellicht contact kan leggen met Largo. Wat niet voorzien kon worden is dat zowel Largo als Saïdee halsoverkop verliefd op elkaar worden. Dat is vooral een probleem voor de Libanese want in werkelijkheid werkt ze voor de CIA. Hoewel zij denkt informatie te verzamelen over de Salafisten van Abdul Ahmad heeft haar overste Reynolds andere plannen. Hij wil de aanslag laten doorgaan omdat hij in werkelijkheid wordt betaald door de Rus die achter de schermen de touwtjes strak in handen heeft. Reynolds wil geen risico lopen en laat Saïdee opsluiten zodat de Salafisten hun plan "B" in werking kunnen stellen.

Nietsvermoedend krijgt Largo ook nog eens af te rekenen met industriële spionage. Terwijl Penny wordt verleid door Walter Baxter, laat diens dochter Suzy zich aanwerven als secretaresse van Cochrane. Hun doel is het bemachtigen van de plannen van een nieuwe soort brandstofcellen waarmee Largo een joint-venture wil afsluiten met het bedrijf van Laurent Draillac, een Fransman die Largo graag aan het hoofd van Winch Aeronautics zou zien.
Op het nippertje kan Largo het plan van de meesteroplichters doorzien en kan hij voorkomen dat de plannen verkocht worden aan twee Chinezen met een diplomatiek paspoort. Nu dit weer achter de rug is kan de Big Board in alle rust doorgaan. Of toch niet?