1. De erfgenaam

Titel in originele taal: L'héritier
ISBN-nummer: 9031-41391-7
Eerste druk: 1990
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Philippe Francq
Scenarist: Jean Van Hamme

Nerio Winch staat aan het hoofd van enkele honderden bedrijven die hij via een persoonlijke meerderheidsparticipatie heeft onder gebracht in één enkele groep. Wanneer hij vermoord wordt dreigt de groep uit elkaar te vallen. Er is echter een erfgenaam. Dwight Sullivan, de nummer twee van de groep vertelt de directeurs van alle secties dat Nerio een zoon had geadopteerd in Joegoslavië. Largo Winczlaw is ondertussen 26 jaar en zijn opvoeding en studies werden betaald door Nerio. Als de jonge man voet zet op Amerikaanse bodem krijgt hij automatisch de Amerikaanse nationaliteit en de leiding van de hete Winch-groep.

Sullivan weet echter niet dat Largo tijdens zijn vakantie in Turkije in een val is getrapt waardoor hij in de gevangenis werd gesmeten. Turkse gevangenissen zijn geen lachtertje en al snel wil hij samen met zijn nieuwe vriend Simon ontsnappen. Hij weet natuurlijk niet dat zijn nieuwe status ook tot dit land is doorgedrongen en de minister hem uit de gevangenis wil halen. Simon en hijzelf slagen erin de auto van de minister te stelen en achtervolgd door de politie schuren ze weg. Op de brug over de Bosporus wordt hun band aan flarden geschoten en ze knallen over de reling. Iedereen denkt dat ze dood zijn maar niets is minder waar.

Largo en Simon hebben een schuilplaats gevonden in het huis van de Britse consul. Zijn dochter Charity en diens vriendin zijn de enige die thuis zijn en ze bieden beide vrienden onderdak. Hoewel de politie niets kan doen zonder een diplomatiek incident te veroorzaken wordt er toch een speciale inteerventieploeg naar het huis gezonden. Largo wordt gewaarschuwd door de kreet van Charity wanneer ze haar vriendin Sue-Ann levensloos in de keuken aantreft. Kogels vliegen in het rond maar ze kunnen het huis ontvluchten in de Jaguar van de consuls vrouw. Ze racen naar een privé luchthaven waar het drietal opgewacht wordt door Freddy die piloot is van een privéjet. Aan boord, Dwight Sulllivan. Zijn aanwezigheid kan voor Largo maar één ding betekenen. Nerio is dood.