1. De grote match
2. De gemaskerde racer
3. De renbaan van de angst
4. Tocht door de nacht
5. Nr. 13 aan de start
6. Het verraad van Steve Warson
7. De waaghalzen
8. De 8e man
9. De terugkeer van Steve Warson
10. De strijd van de Samoeraï
11. Paniek in Indianapolis
12. De ridders van Köningsfeld
13. Concerto voor piloten
14. Mach 1 voor Steve Warson
15. Helse circus
16. KM 357
17. Het spook van de "24 uur"
18. Olie op de racebaan
19. 5 meisjes in de race
20. Rodeo op twee wielen
21. Gevecht voor een motor
22. Rush
23. Het noodlot
24. Nachtmerrie
25. Meisjes en motoren
26. Wereldkampioen
27. De vervloekte safari
28. Het geheim van Steve Warson
29. San Francisco circus
30. De witte prins
31. De jonge wolven
32. Opstand der koningen
33. De razende schim
34. Steve Warson gaat K.O.
35. De dwangarbeider
36. De verdwenen coureur
37. De grote onbekende
38. Steve Warson tegen Michel Vaillant
39. Rally op een vulkaan
40. F1 in oproer
41. Paris-Dakar!
42. 300 km/u door Parijs
43. Rendez-vous in Macao
44. Steve & Julie
45. De man in Lissabon
46. Racing Show
47. Paniek in Monaco
48. Irish Coffee
49. Categorie zwaargewicht
50. Uitdaging op de wallen
51. De bluffer van Francorchamps
52. F3000
53. De nacht van Carnac
54. De zaak Bugatti
55. een gekke geschiedenis
56. De man aan de top
57. Sporen van Jade
58. Paddock
59. De gevangene
60. Vergeten overwinningen
61. Spanning in Bercy
62. De Sponsor
63. Cairo
64. Operatie Mirage
65. De beproeving
66. 100.000.000$ voor Steve Warson
67. Voor David
68. China Moon
69. De hel naast het circuit
70. 24 uur onder invloed

1. De grote match

Titel in originele taal: Le grand défi
ISBN-nummer: 9070-81620-2
Eerste druk: 1959
Uitgeverij: Graton Editeur
Tekenaar: Jean Graton
Scenarist: Jean Graton

De Amerikaanse pers houden er niet van dat de Europeanen de winnaar van de F1 uitroepen tot wereldkampioen. Hij heeft immers nooit in Amerika gereden. Vandaar dat het Franse weekblad "L'Eclair" met het idee kwam om vijf races te rijden in verschillende disciplines en op verschillende continenten. De winnaar na al deze races krijgt de titel "Beste coureur van de wereld". Verrassend genoeg aanvaarden de Amerikanen de uitdaging en zij hebben Steve Warson afgevaardigd om het op te nemen tegen de Europese racers: Michel en Jean-Pierre Vaillant.

De eerste race zal in Argentinië gereden worden. 500 mijl op het circuit van Buenos Aires met 18 andere grand prix wagens. Michel neemt dadelijk de leiding met Warson in zijn kielzog. Na een zestal ronden hebben ze het achterste deelnemersveld al in het vizier. Wanneer ze Michel doen vertragen laten ze Warson door. Michel heeft door dat het geen eerlijk gevecht zal worden maar moet toekijken hoe Warson de eerste manche van deze wedstrijd weet te winnen. Hopelijk heeft hij in Indianapolis meer geluk.

Een maand later worden de auto's naar de hoofdstad van de staat Indiana gevlogen waar de coureurs 800 km zullen afleggen over 200 ronden. Michel heeft er een goed gevoel bij maar wanneer het startschot klinkt heeft Michel door dat dit op een heel andere manier van racen is. Na twee ronden ligt hij zelfs op de laatste plaats. Na een tijdje wordt hij zelfs gedubbeld door Steve Warson. De Amerikanen wanen hen reeds gewonnen en in de tribunes wordt er neerbuigend gedaan over de Franse coureurs. Maar niemand weet dat de Vaillants een plan hadden. Ze hebben de auto gespaard en met nog 50 ronden te gaan drukt Michel het gaspedaal volledig naar beneden. Wagen na wagen wordt ingehaald en al snel heeft hij zijn ronde achterstand ingehaald en met nog drie ronden te gaan heeft Michel zich terug achter Steve kunnen manoeuvreren. Steve haalt het uiterste uit zijn "Novi" maar als hij Michel wil bijbenen blaast hij zijn motor op waardoor Michel ongestoord als eerste over de finish kan rijden. Michel is uitgeput maar de stand is wel terug in evenwicht.

Het volledige racecircus kan nu terug naar Europa waar de andere races zullen gereden worden. De eerste rit zal de Grand-Prix van Francorchamps worden. Op het mooiste circuit van de wereld zullen ze de derde race rijden. In de Vaillant fabrieken wordt hard gewerkt om de wagens klaar te krijgen. De trainingen maken duidelijk dat Warson niet gewend is om op een bochtig parcours te rijden maar na de proefritten heeft Warson duidelijk gemaakt dat hij met een stuur overweg kan. Hij heeft zelfs de tweede tijd op het bord gezet. De wedstrijd verloopt op het scherp van de snede en Michel moet helaas ook nog eens afrekenen met pech als zijn wagen het laat afweten. Vanuit de pits mag hij toezien hoe Steve tweede wordt na de Brit Peter Collins. Iedereen is teleurgesteld maar ze hebben niet veel tijd om te treuren want de volgende race zal gereden worden in het beroemde "Le Mans".

De Vaillant fabriek heeft in ijltempo de nieuwe "Le Mans" klaar gekregen voor de start. Het eerste uur rijdt Michel aan kop maar omdat ze het risico niet willen nemen dat hij zijn wagen weer in de prak rijdt vragen ze hem om wat in te houden. Hij blijft in vijfde positie rijden op kleine afstand van Warson. Na een tijdje neemt Jean-Pierre het stuur over en tegen de avond heeft Warsons ploegmaat de leiding overgenomen en mag Michel op een zesde positie weer terug in de race stappen. De race verloopt verder zonder incidenten maar dan barst er plots een onweer los boven het circuit en al snel gebeuren er ongevallen aan de lopende vleet. Gelukkig vallen er geen dodelijke slachtoffers en tegen de ochtend zet Michel zijn slotoffensief in. Met een gemiddelde snelheid van 183 per uur wordt Vaillant winnaar van Le Mans. Warson en zijn teammakker Hertman eindigen op een vijfde plaats. De grote prijs van Duitsland op de Nurburgring zal dus de beslissende race worden. Het kan nog alle kanten uit.

Dit zal dus voor beide racers het moment van de waarheid zijn. Iedereen kijkt gespannen uit naar de race en als de piloten naar hun machines lopen vindt Michel een papiertje aan zijn stuur met daarom gelukwensen. Het is afkomstig van zijn tegenstander Steve Warson. Michel kan zo'n gebaar zeker appreciëren en voor het eerst geven beide mannen elkaar een gemeende hand. Tijdens de race zullen de piloten tot het uiterste gaan en Michel kent het circuit net iets beter. Hij moet dan ook met afgrijzen vaststellen dat Warson een tegenstander wil inhalen in de carrousselbocht. Michel weet dat iedereen dit dat doet van de baan raakt en zo ook Warson. Hij ziet de Vanwall van Warson overkop gaan en tot stilstand komen tegen een reclame paneel. Michel moet zich concentreren om niet meegezogen te worden in het ongeval. Gelukkig is er nog maar een ronde te rijden. Hij trapt het gaspedaal in en komt als eerste over de streep. Hij stopt echter niet en rijdt door tot hij weer op de plaats van het ongeval is. Dan ziet hij de hulpdiensten rijden en is zelfs als eerste ter plaatse. Omstaanders hebben Steve al uit het wrak gehaald. Zijn nieuwe vriend is er levend vanaf gekomen tot zijn grote vreugde. En hoewel Michel de laatste race won wil hij de titel niet aanvaarden. Had Steve het ongeval niet gekregen had hij misschien kunnen winnen.