1. De grote match
2. De gemaskerde racer
3. De renbaan van de angst
4. Tocht door de nacht
5. Nr. 13 aan de start
6. Het verraad van Steve Warson
7. De waaghalzen
8. De 8e man
9. De terugkeer van Steve Warson
10. De strijd van de Samoeraï
11. Paniek in Indianapolis
12. De ridders van Köningsfeld
13. Concerto voor piloten
14. Mach 1 voor Steve Warson
15. Helse circus
16. KM 357
17. Het spook van de "24 uur"
18. Olie op de racebaan
19. 5 meisjes in de race
20. Rodeo op twee wielen
21. Gevecht voor een motor
22. Rush
23. Het noodlot
24. Nachtmerrie
25. Meisjes en motoren
26. Wereldkampioen
27. De vervloekte safari
28. Het geheim van Steve Warson
29. San Francisco circus
30. De witte prins
31. De jonge wolven
32. Opstand der koningen
33. De razende schim
34. Steve Warson gaat K.O.
35. De dwangarbeider
36. De verdwenen coureur
37. De grote onbekende
38. Steve Warson tegen Michel Vaillant
39. Rally op een vulkaan
40. F1 in oproer
41. Paris-Dakar!
42. 300 km/u door Parijs
43. Rendez-vous in Macao
44. Steve & Julie
45. De man in Lissabon
46. Racing Show
47. Paniek in Monaco
48. Irish Coffee
49. Categorie zwaargewicht
50. Uitdaging op de wallen
51. De bluffer van Francorchamps
52. F3000
53. De nacht van Carnac
54. De zaak Bugatti
55. een gekke geschiedenis
56. De man aan de top
57. Sporen van Jade
58. Paddock
59. De gevangene
60. Vergeten overwinningen
61. Spanning in Bercy
62. De Sponsor
63. Cairo
64. Operatie Mirage
65. De beproeving
66. 100.000.000$ voor Steve Warson
67. Voor David
68. China Moon
69. De hel naast het circuit
70. 24 uur onder invloed

6. Het verraad van Steve Warson

Titel in originele taal: Le trahison de Steve Warson
ISBN-nummer:
Eerste druk: 1964
Uitgeverij: Graton Editeur
Tekenaar: Jean Graton
Scenarist: Jean Graton

De recente overwinningen van Vaillant in Le Mans doen de fabriek op volle toeren draaien. De successen op de renbaan kennen een positieve weerklank in de showroom. De overwinning in Le Mans was ook voor levensbelang voor de contracten in Amerika en om de naam Vaillant in de Verenigde Staten van Amerika nog beter te verankeren besluit Henri Vaillant om deel te nemen aan enkele races in de nieuwe wereld. Vader Vaillant gelooft in zijn wagens en zijn racers en is optimistisch dat deze wedstrijden een simpele formaliteit zullen vormen.

Steve is echter minder optimistisch. Hij kent zijn landgenoten en hij weet dat de Amerikanen hun markt niet zonder slag of stoot aan de Fransen zullen overleveren. Hij weet dat de Amerikaanse merken hun huid duur zullen verkopen en dat ze niet vies zullen zijn van vuile trucjes op en naast de renbaan. Hij vraagt vader Vaillant dan ook om niet zomaar een team van racers naar zijn thuisland te sturen maar een waar "Commando". De baas denkt dat Steve een grapje maakt maar ziet de ernst van de zaak in. Hij stelt een commando samen en geeft Steve de opdracht om de nodige voorbereidingen te maken. Hun eerste race zal immers gereden worden in Fort Worth in de staat Texas, de thuisbasis van onze Amerikaanse kampioen.

Een week later staan onze vrienden op het tarmac van de luchthaven van Brussel en vertrekken ze naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Hun wagens zijn dan al onderweg per schip. Na een lange vlucht landen ze in New York waar ze een binnenlandse vlucht naar Dallas nemen. Daar staat Steve hen op te wachten. Steve begroet zijn vrienden maar Steve is bedrukt en somber. De Amerikaan zit duidelijk niet goed in zijn vel maar Michel laat begaan er wacht immers nog een rit van enkele uren naar de ranch van Steve. Het is avond als de mannen aankomen en vermoeid gaan ze naar bed. De volgende dagen is er tijd voor ontspanning en worden de dagen gevuld met paardrijden, rodeo en gezangen rond een kampvuur. Maar dan is het tijd om zich te concentreren op de race. De wagens zijn aangekomen in de haven van Houston en een strijdplan wordt opgesteld voor de eerste race op het circuit van Fort Worth.

Tijdens de trainingen kijkt iedereen vol bewondering naar de Vaillant GT waarmee Le Mans werd gereden maar Steve is er toch niet gerust in. Michel ziet ook hoe hij zich laat kleineren door de inrichter van de race en is ook boos wanneer hij ziet dat de kornuiten van de Texas Drivers ook aan de start staan. Bob Cramer mag dan wel niet rijden, het beloofd toch niet veel goeds. De race start en rijders van Vaillant begrijpen dadelijk dat het een moeilijke opdracht zal worden. De Amerikanen spannen allemaal samen en blokkeren de Europese rijders zodat hun landgenoten afstand kunnen nemen. Als Michel en zijn collega's hun na veel inspanningen toch kunnen vrijmaken om de achtervolging in te zetten begint de volgende ronde alles weer opnieuw. We weren zich echter kranig maar wanneer Steve af moet rekenen met een sputterende motor is de overwinning vliegen. Ze moeten zich tevreden stellen met een derde, vijfde en tiende plaats. Vader Vaillant is niet te spreken over het resultaat maar Michel beloofd dat de volgende race beter zal zijn. Ze weten nu immers wat ze kunnen verwachten van hun tegenstanders.

Het humeur van Steve wordt er niet beter op. Integendeel hij wordt steeds bedrukter en keert meer en meer in zichzelf. Michel wil hem vragen wat er scheelt maar dan komt het nieuws binnen dat de Amerikanen terug gaan starten met de Pan-American, een race dwars door Mexico, over wegen die er verschrikkelijk bijliggen. De pers daagt Vaillant uit om deel te nemen maar hun wagens zijn hiervoor niet geschikt. Ze zouden de eerste rit nog niet overleven. Michel overlegt met Parijs en Henri geeft hen de opdracht om de handschoen op te nemen. De wedstrijd wordt pas binnen twee maanden gereden en ondertussen zal Jean-Pierre alles in het werk stellen om nieuwe wagens te ontwerpen met deze race als objectief. Wanneer het team Vaillant met splinternieuwe wagens aan de start komt zijn de Amerikanen dan ook zwaar onder de indruk. Ze wisten niet dat het Franse merk tot dit in staat was. Vol goede moed wordt de moeilijke race dan ook aangevat. Het loopt helaas niet zoals gehoopt. De wagens lopen prima en dat bewijzen Mauro Bianchi en Bill Rix wanneer ze steeds maar vooruit kruipen in het klassement. Ook Michel kan goede tijden voorleggen en de wagen naar voor brengen in het klassement maar wanneer Steve aan het stuur zit gaan er steeds kostbare minuten verloren. Michel kan het niet langer ontkennen. Steve is hen aan het saboteren door expres traag te rijden. Hij vraagt zijn vriend wat er scheelt en waarom hij hun aan het verraden is.

De Amerikaan breekt en biecht alles aan zijn beste vriend op. Zijn Amerikaanse landgenoten zijn tot alles in staat om Vaillant te doen verliezen hen hebben zogezegd bewijsmateriaal verzameld waaruit zou blijken dat Steve een spion is. In Amerika wordt spionage zeer serieus genomen en hoewel alles verzonnen is zou hij er zwaar mee in de problemen komen. Zijn tegenstanders dreigen om alles naar de politie te sturen als Steve de race van Vaillant niet dwarsboomt. Bevrijdt van zijn geheim lijkt Steve wel herboren. Hij begint als een wildeman te rijden en verbreekt zelfs het tijdsrecord. Het tijdsverlies dat hij veroorzaakt heeft is hiermee bijna weggewerkt. Het behoeft geen geheim te zijn dat de Amerikaanse tegenstanders hun dreigement ook uitvoeren en waarvoor Steve vreesde komt uit. Hij wordt op verdenking van spionage gearresteerd. Hoe moet Michel dat aan zijn vader gaan vertellen? De volgende dag aan de start vraagt iedereen zich af waar Steve blijft. Michel wil alles uitleggen maar dan weerklinkt plots Steve zijn stem. Hij is vrij en staat klaar om zijn belagers een lesje te leren. Michel begrijpt er niets van maar Steve vertelt hem dat zijn goede vriend en F.B.I. agent Eddie McGrath achter de schermen hard aan het werk was om de spionage te weerleggen en net op tijd zijn onschuld kon bewijzen waardoor Steve onmiddellijk vrijgelaten moest worden. Het moet dan ook niet verwonderlijk zijn dat Vaillant vanaf dat moment de overwinningen aan elkaar rijgt en de Amerikaanse bestellingen voor een nieuwe Vaillant veilig stelt.