9. Kwabbernoot gaat trouwen

Titel in originele taal: Fantasio se marie
ISBN-nummer: 978-9031-43447-3
Eerste druk: juli 2016
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Benoît Feroumont
Scenarist: Benoît Feroumont

Kwabbernoot is verliefd. Hij heeft zijn hart verloren aan Clothilde, de dochter van de steenrijke Suzanne Gallantine, keizerin van de modebladen. Kwabbernoot neemt zijn boezemvriend mee naar één van haar kantoren om zijn geliefde te ontmoeten, maar net dan is een inbreker bezig om een duur handsnoer te stelen. Robbedoes en Kwabbernoot kunnen niet voorkomen dat de dievegge er met het unieke halssnoer vandoor gaat.

Als Kwabbernoot gaat samenwonen met Clothilde is er een kamer vrij in het grote huis. IJzerlijm laat er geen gras over groeien en besluit met Robbedoes op te trekken om hopelijk ook grote avonturen te beleven. Ze besluiten zich vast te bijten in de diefstal van het halssnoer en ontdekken dat het juweel een historische waarde heeft en eigenlijk uit drie delen bestaat. Het draagt de naam "Maneschijn" en tijdens de oorlog zouden de delen uit elkaar gehaald zijn. Eén deel ligt in het juwelenmuseum van Brussel, een ander deel dook op in Argentinië en werd na enkele keren van eigenaar veranderd te zijn doorverkocht aan mevrouw Gallantine. Waar het derde deel is weet niemand.

IJzerlijm en Robbedoes denken dat de dievegge op zoek is naar de drie delen van het halssnoer en ze gaan naar Brussel om het museum in het oog te houden. Daar vernemen ze dat er reeds een dame naar "Maneschijn" heeft gevraagd en heel veel interesse toonde in de beveiliging van het halssnoer. Het halssnoer zelf kon ze niet stelen want dat was uitgeleend aan ontwerpster Linda Garuchi voor een défilé. Tijdens het défilé wordt het halssnoer ondanks alle veiligheidsmaatregelen toch gestolen en dan nog door een hoogzwangere dame en haar moeder. Robbedoes en een politieagente zetten de achtervolging in en Robbe kan tot bij de zwangere dame geraken als die net op dat moment weeën krijgt. Ze moeten naar het ziekenhuis en het halssnoer wordt even vergeten. Tot de agente opduikt en begint te schieten op alles wat beweegt. Ondanks de schietpartij raakt iedereen veilig in het ziekenhuis. De moeder van de zwanger vrouw neemt de vlucht maar niet vooraleer ze aan Robbedoes heeft kenbaar gemaakt dat het halssnoer eigenlijk aan haar toebehoort.

Na de bevalling van het meisje dat Nathalie wordt gedoopt wordt kersverse moeder Masja ondervraagd. Ze geeft het adres van haar moeder Sofia en haar grootmoeder aan de politie maar als die op het adres aankomen zijn de vogels reeds vliegen. Wat is toch het geheim van het halssnoer en wat hebben deze dames er mee te maken?
Dan herrinnert Robbedoes zich dat het derde deel van het halssnoer in bezit is van zijn moeder met wie hij al jaren geen contact meer heeft. Zijn grootvader was in de oorlog rijk geworden door de collaboratie en had het halssnoer aan zijn moeder gegeven. Sofia is zeker op weg naar haar om het derde deel in te pikken. Ze vernemen de ware kracht van het halssnoer. Wanneer goed gebruikt is het een instrument van eeuwige jeugd en schoonheid. Geen wonder dat niemand opkijkt wanneer Mevrouw Gallantine achter de schermen aan de touwtjes trekt om alle drie de delen van het juweel te bezitten. Helaas heeft haar plan een averechts effect en dit door toedoen van Robbedoes en Ijzerlijm. En Kwabbernoot? Die woont terug thuis na zijn breuk met Clothilde en gaat momenteel door een dipje.