1. De dochter van Z

Titel in originele taal: La fille du Z
ISBN-nummer: 978-9031-43617-0
Eerste druk: 2018
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: José-Luis Munuera
Scenarist: José-Luis Munuera

In dit eerste deel van deze spin-off serie over Zwendel, maken we kennis met zijn dochter Zandra. Haar vader is zoals geweten een controle freak en via zijn snufjes controleert hij zijn dochter constant waardoor deze geen normale jeugd meer kan hebben. Zwendel beseft dat zijn dochter geen klein meisje meer is maar als hij zijn dochter al kussend betrapt met een jongen, slaan de stoppen door. Hij geeft zijn Zwendelbots de opdracht om Zandra naar huis te brengen maar weet niet dat haar vriend André aan de bol is blijven hangen en zo mee naar de basis wordt gebracht. Zo staat hij niet veel later in de kamer van haar vriendin waar hij zich verbergt als Zwendel aanklopt. Hij is zo ongewild getuige van het gesprek tussen Zwendel en Zandra waarin hij toegeeft militaire geheimen te stelen dankzij de zwendelstraal om ze dan door te verkopen voor heel veel geld.

André en Zandra zien hoe een hooggeplaatst generaal Zwendel een onaangekondigd bezoek brengt. De generaal is de man die Zwendel toelaat om in vrijheid te leven in ruil voor het ontwikkelen van steeds betere wapens. Zwendel wil echter niet meer meewerken en jaagt de generaal tegen hem in het harnas. Wanneer de man zijn dochter wil ontvoeren kan Zwendel nog net zijn huisrobot Fredorg de opdracht geven om Zandra in veiligheid te brengen. Wanneer de kogels rond de oren van André en zichzelf vliegen kan ze haar niet meer bedwingen. Ze wordt zo boos dat er een vernietigende straal uit haar ogen schiet. Eer dat ze beseft wat er is gebeurd schiet Zwendel ter hulp met een Zwendelmobiel en kunnen uit de handen van de militairen blijven.

Nu Zandra heeft gemerkt dat er iets niet met haar klopt heeft Zwendel geen andere keuze dan op te biechten dat ze niet echt zijn dochter is maar een androïde. Een creatie van zijn geniale brein om zijn eenzaamheid tegen te gaan.