Larry B. Max behoort tot een kleine specialistische afdeling van de I.R.S. (Internal Revenue Service), de almachtige belastingdienst van de Verenigde Staten. De wegen waarlangs kapitaal het land verlaat en zwart geld wordt witgewassen, kent hij even grondig als een pianovirtuoos een partituur van Mozart. Hij beschikt over de meest geavanceerde computertechnieken om de banden tussen de wereld van de haute finance en de zware criminaliteit bloot te leggen. Door de rekeningen van miljardairs, grote financiƫle groepen en wijdvertakte multinationals uit te pluizen komt Larry op het spoor van de duistere oorsprong van hun reusachtige fortuin.

In deze stripreeks laten scenarist Stephen Desberg en tekenaar Bernard Vranken je kennismaken met de wereld van het Amerikaanse undercoverleven. Je kan je afvragen of de realiteit grenst aan de fictie die in deze verhalen wordt aangetoond. We kunnen echter aannemen dat de Amerikaanse regering de grote middellen inzet om grote fraudeurs het vuur aan de schenen te leggen.
Het is in deze context dat we dan ook moeten zeggen dat deze stripreeks lekker leest en even doet wegdromen naar de wereld van de andere held die we reeds goed kennen. James Bond. My name is Max, Larry Max.