1. Football Connection

Titel in originele taal: Football Connection
ISBN-nummer: 978-9055-81817-4
Eerste druk: 2013
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Marc Bourgne
Scenarist: Stephen Desberg

In deze spinoff draait alles om voetbal, snelle wagens, snelle vrouwen en vooral geld. Het wordt dus tijd dat de I.R.S. zich gaat moeien in de corrupte wereld van het voetbal. Makelaars, voetbalbonzen, Wags. Allemaal passeren ze de revue en wordt er bekeken wat hun inbreng is in de wereld van koning voetbal.

Larry B. Max wordt getipt over het wereldje en besluit een onderzoek in te stellen. Zijn collega's die reeds twee jaar op de zaak werkten hebben geen enkele vooruitgang geboekt en dus neemt Larry het over. Hij werd getipt over een killer die binnenkort naar Amerika zou komen. Een zekere Aldin. Wat komt hij in Amerika doen en wat heeft hij met voetbal te maken. Al van in het begin loopt het fout. Larry schaduwt Aldin en zijn mooie zus Marjana maar hij wordt opgemerkt met een vuurgevecht tot gevolg. Dankzij tipgevers komt Larry dan op het spoor van Robertori. Een gewetenloze spelersmakelaar die niet vies is van bedreigingen. Spelers die bij hem onder contract liggen doen wat hij zegt als hun leven hun lief is. Dit zal D'allesandro, informant en Braziliaans talent al snel moeten ondervinden.

Larry stelt een team samen en gaan naar Genève, thuisbasis van het voetbal, waar de organisator van de nieuwe wereldbeker wordt bekend gemaakt. Het team ontdekt dat Aldin werkt voor Seymour, de Amerikaanse afgevaardigde. Ze kunnen Aldin inrekenen maar zijn zus ontsnapt. Het net werd uitgeworpen en de eerste vissen werden gevangen.