5. Silicia Inc.

Titel in originele taal: Silicia Inc.
ISBN-nummer: 978-9055-81459-6
Eerste druk: 2003
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Ex-President en dictator Sumadayo wordt in Frankrijk vermoord. Automatisch begint er een onderzoek naar de fondsen die de man ter beschikking had. Ook in de verenigde staten wordt een onderzoekscommissie opgericht die de banden tussen de dictator en de Amerikaanse overheid moet onderzoeken. Eén van de mannen die centraal staat in het onderzoek is Kolonel Stosky. Hij wordt ervan verdacht om het geld van de president te hebben wit gewassen via tal van firma's overal ter wereld. Eén van die firma's duikt ook op in een corruptiezaak die Larry aan het onderzoeken was. Silicia Inc.

Larry verdenkt Silicia Inc ervan om grote kapitalen op te slokken maar hij weet niet waarom en over hoeveel geld het zou gaan. In documenten die gevonden werden bij Lerner Davies, de advocaat van Sumadayo blijkt een bank op Aruba een sleutelrol te spelen in de zwendel. Hij neemt het vliegtuig waarna hij samen met de plaatselijke attaché Dexter Roody onderzoek zal doen naar de vermeende firma. Al snel slaagt Larry er in om contact te leggen met Ochoa, de verbindingspersoon tussen de bank en Silicia Inc. Hij slaagt er in om de laptop van de man te stelen en komt er zo achter dat er steeds stortingen van exact 2,5 miljoen dollar op deze rekening gemaakt worden. Soms zelfs meerdere keren per maand. Een van de rekeningnummers is de rekening van Kolonel Stosky. Larry heeft nu het bewijs dat Silicia Inc aan Stosky linkt. Larry moet onmiddellijk terug naar huis om meer bewijzen te verzamelen. Terwijl Larry naar zijn auto loopt wordt hij bijna omver gereden. Iemand wil hem doden maar hij kan nog net op tijd wegspringen. Er volgt een kort vuurgevecht waarbij Larry's aanvaller aan het kortste eind trekt. Het blijkt de Kolonel te zijn die de bewijzen tegen hem wil wegwerken. Tijdens zijn doodstrijd vertelt Stosky dat Silicia geen bedrijf is maar een vrouw en een van de beste huurmoordenaars op de planeet.

Het is nu aan Larry om haar op te sporen en dat zou wel eens sneller kunnen gebeuren dat hij kan vermoeden want hij krijgt een telefoontje van Gloria. Ze wil hem voor het eerst ontmoeten in een hotel. Larry weet echter niet dat Silicia haar heeft gedwongen het telefoontje te plegen en Larry die Gloria nog nooit heeft gezien in de val wil doen lopen.