12. In naam van de President

Titel in originele taal: Au nom du Président
ISBN-nummer: 978-9055-81707-8
Eerste druk: 2010
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Gloria is nog steeds verdwenen en wordt ergens in Los Angeles vastgehouden en ingezet in de seksindustrie. Larry B. Max zoekt samen met inspecteur Trina Dash naar de identiteit van de geheimzinnige Medusa en de blondine die ze vonden op een foto samen met Gloria aka Kate Absynth. Is er een verband met de moordenaar van zijn vader en wie was de opdrachtgever van die moord. Wie heeft agent Bullard neergeschoten en waarom? Allemaal vragen waarop we in dit album hopelijk een antwoord krijgen.

Om te weten te komen wie de blonde griet op de foto is richt Larry zich tot een journalist die schrijft over het leven in Hollywood. De man weet niet wie het meisje is maar stuurt hem door naar Barton Fallon. Fallon opereert in Hollywood in het schemer en als er iemand iets weet over de duistere kantjes van de jetset is hij het. Larry heeft geluk. Fallon kan hem meer vertellen over het meisje dat als Looney door het leven gaat, Kate en Medusa. Medusa kreeg het voor elkaar om nieuwe actrices voor de lol deel te nemen aan telefoonseks waarbij mannen dik moesten betalen voor een gesprek. De meisjes zagen het als een lolletje maar al snel raakten verstrikt in het web van Medusa en konden ze geen kant meer op. Hij overhandigd Larry een oude VHS video waarop zowel Looney als Kate te zien zijn in het gezelschap van Medusa. Als hij samen met inspecteur Dash de video bekijkt ziet hij ook zijn vader die ruzie heeft met Medusa. Wat heeft zijn vader hiermee te maken?

Medusa voelt ondertussen dat de grond onder zijn voeten uit elkaar brokkelt en geeft zijn rechterhand Phoenix de opdracht om zich van Kate te ontdoen. Hij brengt haar naar een klif maar dwingt haar eerst het geheim van Medusa te vertellen. Waarom wordt Medusa door machtige mensen beschermd en waarom? Kate weet het en kan niet anders dan het te vertellen. Het zullen haar laatste woorden zijn want dan duwt Phoenix haar van de klif. Larry en Trina zitten ondertussen niet stil en hebben de ware identiteit van Looney weten te achterhalen. Zij kwam als Luana Stanson naar Hollywood maar blijkt ondertussen al 8 jaar dood te zijn. De omstandigheden van haar dood zijn niet gekend maar ze weten wel dat ze in de Saint Ambrose kliniek is overleden. Daar moeten ze zeker dossiers hebben over het meisje en groot is hun verbazing wanneer ze horen dat het meisje seropositief was en aan aids is overleden.

Ze staan nog steeds voor een raadsel maar wanneer Medusa zijn hachtje probeert te redden door zijn dossiers over te maken aan de pers vallen de dominoblokjes in elkaar. Zo duiken er plots foto's op van voormalig President Sanderson met Looney. Hadden deze twee een verhouding met elkaar en was het meisje toen al besmet? Feit is dat de Sandersons bevriend waren met Larry's vader. Vicky Sanderson, de toenmalige first lady sprak zelfs op de begrafenis van Robert Max. Ook laten de Sandersons doorschijnen dat de voormalige president aan terminale kanker lijdt en niet lang meer te leven heeft. Larry moet het weten kan kan de woning van de voormalige president binnendringen. Hij kan de bewakers verschalken en raakt binnen in de slaapkamer van de voormalige president. Hij treft er inderdaad een zeer zieke man aan. Zonder dat die het weet heeft Larry zijn GSM ingeschakeld en kan inspecteur Dash vanop afstand het gesprek volgen. De president biecht op dat hij een affaire had met Looney en dat zij hem eveneens heeft besmet. Robert Max wist het en rechtschapen als hij was wou hij de bevolking inlichten. De president betaalde zwijggeld aan Medusa die ook op de hoogte was en liet in het belang van het land zijn vriend doden door zijn vliegtuig te saboteren. Larry weet nu alles. Hij was jaren boos geweest op zijn vader omdat die Johnny Madsen had binnengehaald in zijn filmstudio. Nu blijkt dat hij Madsen had ingehuurd om Kate te beschermen. Hij is dus al die jaren onterecht boos geweest op zijn vader.