7. Corporate America

Titel in originele taal: Corporate America
ISBN-nummer: 9055-81573-X
Eerste druk: 2005
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Wanneer het I.R.S. via een tip op het spoor komt van Eastern Garden Oil worden de zintuigen van Larry Max onmiddellijk geprikkeld. Deze firma is immers van Laurence Upshaw, een persoonlijke vriend van Johnny Madsen met wie Larry nog een eitje te pellen heeft. Johnny was immers een zakenrelatie van zijn vader maar toen die verongelukte werd Larry door hem gedwongen om de filmstudio van zijn vader aan hem te verkopen. In die periode maakte Larry ook kennis met de beeldschone actrice Kate Absynth die quasi gedwongen werd om met Madsen te huwen. Nog een reden waarom Larry Max de man haat.

Nu heeft het onderzoek hem naar Azerbeidzjan gebracht. Dankzij de hulp van de plaatselijke CIA agente Leila proberen ze te weten te komen wat Madsen en Upshaw uitspoken in dit land. Als ze een informant ondervragen wordt Leila bijna neergeknald maar Larry kan erger voorkomen. Larry is ervan overtuigd dat hij iets groots op het spoor is en breekt in in de kantoren van Nammco, een bedrijf dat zo goed als het monopolie heeft over de oliewinning van het land en voor onverklaarbare redenen in zee is gegaan met E.G.O. van Upshaw. Hij ontdekt er simulaties gebaseerd op enorme prijzen voor een vat ruwe olie. Hij wordt echter gevat en zijn leven hangt aan een zijden draadje als ze hem naar grotten brengen om hem uit de weg te ruimen. Gelukkig is Leila hen gevolgd en kan de situatie omkeren. Nu kunnen zij één van de handlangers ondervragen en komen zo achter een duivels complot.

Madsen en Upshaw hebben een plannetje bedacht om van Saoudi-Arabië een kleine speler op de oliemarkt te maken door enkele gerichte aanslagen. Als Saoudi-Arabië geen olie meer kan leveren aan de rest van de wereld kan Eastern Garden Oil de markt overnemen en woekerprijzen vragen voor het zwarte goud. Het zou Madsen en zijn companen machtiger dan ooit maken. Leila verwittigd Langley maar kan haar bazen niet overtuigen om groot alarm te slaan. Ze weten immers niet waar en wanneer deze aanslagen zouden plaatsvinden. Wat kan Larry nog doen om een ramp te vermijden en zijn persoonlijke vijand in te rekenen?